JKartta

11.12.2014 - v 0.8.0

JKartta on maanmittauslaitoksen, OpenStreetMap:n (MapQuestin) sekä Kapsin kartta-aineistoa käyttävä maastokarttasovellus Jollaan (Sailfish-käyttöjärjestelmälle). Voit selata Maanmittauslaitoksen maasto- ja ilmakuvakarttoja,mukaanlukien tilarajat ja kiinteistötunnukset, sekä muualla käyttäen OpenStreetMap:n vapaasti käytettäviä karttaruutuja. Luonnollisesti käytössä on myös paikannus sekä GPX-muotoisten huomiopiste- sekä reittitietojen tuonti sekä vienti.
Uudemmissa versioissa on mukana myös kompassi joka näyttää pohjoisen suhteessa puhelimeen.

Korjaus kartta-esimerkkiin: 21.10.2014
Alkuperäiseen overlay-esimerkkiin oli jäänyt vika joka esti paketin toiminnan (virheellinen karttatiedoston nimi). Nyt paketti on korjattu.

Myös omien karttatasojen määrittely on mahdollista .tab-muotoisena. Tätä voidaan käyttää joko karttadatan tuontiin tai lisätietojen lisäämiseen kartan päälle - esim. metsästysalueen rajat ja tilat joiden kanssa ei ole sopimusta.

Esimerkkikartan .tab-overlayn käytöstä voit ladata tästä. Tämä esimerkki perustuu Maanmittauslaitoksen avoimeen dataan (© Maanmittauslaitos ja Kunnat) joka on muokattu puhelimelle sopivammaksi.
Älä käytä Maanmittauslaitoksen avointa dataa suoraan, 19200x9600-kokoiset kuvat ovat aivan liian suuria puhelimelle! Suositeltu koko on max 2400x2400 pikseliä per ruutu, varsinkin jos haluat ladata useita karttaruutuja yhtä aikaa puhelimelle. Tämä esimerkki on jaettu puoliksi (9600x9600) ja pienennetty puoleen (4800x4800), mikä toimii vielä mikäli useita karttalehtiä ei ole käytössä mutta vie suuren määrän muistia.

OpenStreetMap-karttojen käyttö on ilmaista, tällöin ohjelma käyttää MapQuestin karttapalvelinta. Lisäksi käytettävissä ovat Kapsi-palvelun maastokartat, tällöin tosin kiinteistöjen rajoja tai tunnuksia ei ole saatavissa näkyviin.

Käytettäessä maanmittauslaitoksen karttoja palvelimemme kautta toimivaa kartan latausta ohjelman käytön hinta perustuu puhtaasti karttaruutujen lataamiseen. Puhelimen näytölle mahtuu (1:20000 mittakaavalla) n. 1000x2000 metriä maastoa, mikä tekee ruutujen asemoinnista riipuen n. 8-15 karttaruutua.
Eri mittakaavoille on eri karttasivut ovat erit joten mittakaavaa vaihdettaessa joudutaan alueen karttaruudut lataamaan uudelleen. Itse olen todennut ym. 1:20000 mittakaavan omaan käyttööni sopivimmaksi.

Kokeilukäyttöön saat 20 sivua ilmaiseksi, tämän jälkeen 200 karttasivua maksaa 20€ (sis. ALV 24%), tai 550 karttasivua 50€, maksettavissa helpoiten pankkisiirtona (voit pyytää maksutiedot suoraan meiltä tästä)

Ohjelma on nyt ladattavissa Jollan kaupan kautta.

Mikäli haluat käyttää maanmittauslaitoksen karttaa palveluna, pyydä tunnukset meiltä täältä.

Yksityisyysvakuutus: Ohjelma tai Trippi Oy ei kerää mitään tietoja ohjelman käyttäjästä, sijainnista tai puhelimen sisällöstä.